Enquête

Interesse Citrix bestpratice handboek
 
Bezoekers: 1016779
Tarieven iDEAL bij de Nederlandse banken PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door A.D.O. van Dijk   

Welke kosten zijn verbonden aan iDEAL?
De kosten zijn uit te splitsen in twee delen. Het eerste deel is de kosten die gepaard gaat met de implementatie van de iDEAL betaalmodule aan uw website. Het tweede deel zijn de kosten die uw bank zal berekenen voor het gebruik van iDEAL. De werkzaamheden verbonden met de implementatie van iDEAL verschillen per gekozen pakket en bank.

 

De aanbieders van de iDEAL betaalmogelijkheid

We hebben voor u per bank de kostenstructuur op een rijtje gezet.
1. Postbank
2. ING Bank
3. Rabobank
4. ABN-Amro

Postbank en ING Bank

Voor de Postbank en de ING bank gelden dezelfde kosten en voorwaarden voor iDEAL. Er is een Basic en een Advanced versie beschikbaar waarvoor bij beide versies geen abonnements- en aansluitkosten worden gerekend. Voor de basisversie, die eenvoudig is te laten implementeren op veel websites, is het tarief per transactie €0,75.

De Advanced versie is geschikt voor iets grotere webwinkels. De implementatiekosten zijn wat hoger, de kosten per transactie zijn € 0,65.

Rabobank

De Rabobank biedt twee versies aan, Lite en Professional. De aansluitkosten voor de Lite-versie zijn € 50,-, voor de Professional versie wordt eenmalig €100 in rekening gebracht. Rabobank rekent voor de professional-versie van iDeal maandelijks €40,- abonnementskosten, en per transactie € 0,66. Aan de Lite-versie zijn geen abonnementskosten verbonden, en kost per transactie € 0,80.

ABN-Amro

De structuur bij ABN-Amro is iets anders. Er zijn 3 iDEAL versies: Easy, IDEAL-Only kassa en Zelfbouw. De iDeal Easy kost per maand niets en er worden ook geen aansluitkosten gerekend. De kosten per transactie zijn in totaal € 0,87, 62 cent per transactie, 25 cent voor de kassa. De iDEAL-Only kassa kunt u gebruiken vanaf € 50,- per maand. De geavanceerde optie heet iDEAL zelfbouw. Hiervoor geldt een instaptarief van € 400 en abonnementskosten van eveneens € 50 per maand. De transactiekosten zijn echter lager: € 0.62.

Bron: http://www.wezz.nl/blog/ideal/tarieven-ideal-bij-de-nederlandse-banken/

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement